Clicky

Calco Café: Inspraak over inspraak

Geschreven door in Cases

Calco is specialist in detachering, coaching en opleiding van jonge en ervaren IT professionals. In samenwerking met BusinessWise voerde Calco  in 2013 een medewerkersonderzoek uit. Een belangrijke uitkomst hiervan was dat medewerkers graag meer inspraak zouden willen. Calco wilde graag serieus werk maken van dit punt, maar had nog enkele vragen. Over welke onderwerpen willen de medewerkers bijvoorbeeld inspraak? In welke vorm of op welke manier zien zij dat voor zich? En hoe kunnen wij dat  als detacheringorganisatie met het merendeel van de medewerkers extern organiseren en faciliteren?

BusinessWise heeft Calco getriggerd om het stokje direct weer bij medewerkers te leggen. Geef ze inspraak over inspraak! Calco durfde het aan om onder begeleiding van BusinessWise het ‘Calco Café’ te organiseren, een interactieve avond waarin met ruim 200 medewerkers (!) tegelijkertijd werd nagedacht en gediscussieerd over de invulling van meer inspraak binnen Calco. Medewerkers werkten in groepjes hun ideeën uit en legden deze vast op papier.

Wij stelden Robert Gravekamp (Algemeen Directeur) en Adriaan Gijsberts (Field manager & projectleider voor het medewerkersonderzoek) een aantal vragen over hun ervaringen met deze interactieve werkvorm.

1. Wat was jullie eerste reactie op het idee van BusinessWise om een interactieve sessie met 200 man te organiseren? Wat waren de twijfels? En wat was de reden om het uiteindelijk toch te doen?

Robert Gravekamp: “Mijn eerste reactie was: moeten we dit wel doen? Ik was bang dat er chaos zou ontstaan en dat het ‘een gezellige bende’ zou worden. Wij zagen een interactieve sessie met 200 medewerkers niet helemaal voor ons. BusinessWise zag het wel voor zich en heeft ons uitgedaagd om toch de stap te wagen. We hebben samen de avond goed voorbereid, waardoor bij ons het vertrouwen in het slagen van de avond toenam.”

2. Hoe heb je de avond zelf ervaren?

Robert Gravekamp: “Ik heb de avond zelf als heel erg positief ervaren. Alle groepjes medewerkers gingen serieus aan de slag. Ik vond het ook wel erg spannend want ik wist van te voren niet wat voor antwoorden ik terug zou krijgen. Is wat ik in mijn hoofd heb hetzelfde als wat er onder  medewerkers leeft? Komt er niet heel veel kritiek? Komen er niet veel zaken naar boven  waar we op dit moment  geen opvolging aan kunnen geven?”

3. Wat waren de reacties van medewerkers op deze nieuwe vorm van inspraak?

Calco cafebewerktAdriaan Gijsberts: “We hebben heel veel positieve reacties op deze avond gehad. Medewerkers vonden het heel verrassend dat we voor deze vorm kozen. Tijdens ‘normale’ personeelsmeetings krijgen medewerkers heel veel informatie over zich heen. Nu was het veel minder eenrichtingsverkeer, er was echt sprake van interactie. Medewerkers stelden het op prijs dat ze werden uitgedaagd om actief mee te denken, met elkaar te discussiëren en samen een bijdrage te leveren.”

4. Heeft de avond ook nog concrete ideeën opgeleverd? En hoe geven jullie daar opvolging aan?

Robert Gravekamp: “De avond heeft absoluut nuttige ideeën opgeleverd die ons helpen bij het vormgeven van de inspraak binnen Calco.  De ideeën hebben betrekking op zowel de wijze van inspraak als op onderwerpen waar men graag inspraak op wil hebben. Een concrete opbrengst is dat we vaker deze werkvorm in gaan zetten zodat  we medewerkers actief mee kunnen laten denken en beslissen over belangrijke zaken. Een andere concreet voorbeeld is dat we medewerkers mee gaan laten beslissen over de invulling van onze  technische meetings.”

Adriaan Gijsberts:”We vinden het belangrijk om serieus om te gaan met alle ideeën. We willen op elk idee uit het medewerkersonderzoek en uit het ‘Calco Café’ een serieuze reactie geven naar onze medewerkers. Het is te makkelijk en gevaarlijk om ideeën die niet uitvoerbaar zijn aan de kant te schuiven. Door bij elk idee uitleg te geven, creëer je begrip bij medewerkers en stimuleer je het meedenken en aandragen van ideeën.”

5. En tot slot: Is deze werkvorm waarbij medewerkers bottom up ideeën aandragen voor herhaling vatbaar?

Robert Gravekamp: “We gaan dit zeker vaker doen, het liefst elke personeelsmeeting. De inspraak is op deze manier heel goed te monitoren, te organiseren en te begeleiden. En het levert echt goede ideeën op!”

Adriaan Gijsberts: “We hebben nu gezien dat het praktisch ook haalbaar is. Het maakt de avond veel leuker en je ziet dat mensen er heel anders in zitten. Voorheen gaven we twee uur durende presentaties over de stand van zaken van het bedrijf en over onze plannen. In deze nieuwe vorm gaan we veel meer het gesprek aan. De communicatie gaat nu twee kanten op. Dat geeft een hele andere sfeer en het draagt bij aan betrokkenheid en eigenaarschap onder medewerkers.”

Kortom: In het begin wat voorzichtigheid en onzekerheid bij Calco over deze nieuwe manier van communiceren mét medewerkers. Door lef te tonen en het toch gewoon te proberen, kijkt Calco nu terug op een zeer geslaagd experiment. In de toekomst zal ‘Het Calco Café’ vaker ingezet worden als methode om actief aan de slag te gaan met de ideeën van medewerkers. Uiteindelijk zijn zowel de medewerkers als de organisatie hier bij gebaat!

Meer weten over Calco en over de  Calco MasterClass®, kijk dan snel op http://www.calco.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.