Clicky

Jansen Venneboer

Geschreven door in Cases

In 2011 was ik aanwezig bij de presentatie van Lucien Perizonius, directeur en eigenaar van Jansen Venneboer. Het was het indrukwekkende verhaal over  zijn overname van het bedrijf dat actief is binnen de waterbouw, machinebouw, maritiem & off shore en bruggenbouw.

Perizonius vertelde open over hoe hij het bedrijf, dat technisch failliet was, in 2006 overnam. In de eerste anderhalf jaar vielen er nog allerlei financiële verrassingen uit de kast.  De vorige eigenaar had de situatie op heel wat vlakken anders voorgesteld. Perizonius had lef. Hij had onvoldoende technische bagage en wist nagenoeg niets van de markt waarin het bedrijf opereerde.

In de jaren na 2006 heeft hij bewust en consequent gekozen om de verantwoordelijkheden consequent bij medewerkers neer te leggen. Perizonius heeft er voor gezorgd dat zijn mensen heel dicht tegen de klant aan konden werken. Beslissingen werden uit de hiërarchische lijn gehaald zodat ze genomen konden worden door de autonome vakmensen zelf. Om het ondernemerschap te stimuleren, zijn er resultaat verantwoordelijke eenheden (rve’s) ingevoerd die elk een grote mate van zelfsturing hebben.

Dit alles heeft geresulteerd in een “ondernemende, informele bedrijfscultuur waarin kunde, professionaliteit, betrokkenheid en collegialiteit kernwoorden zijn.”  En uiteraard heeft de aanpak van Perizonius geleid tot groei. Sinds 2006 is het bedrijf gegroeid van zo’n 65 medewerkers in 2006 naar bijna het dubbele aantal nu (2012). In 2011 is Jansen Venneboer uitgeroepen tot onderneming van het jaar in de regio.

Eén reactie

  1. Mooi om te zien dat steeds meer ondernemers dit snappen:

    http://www.happiness-inside.eu/1/post/2013/02/semco-een-uniek-concept.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.